با گروه سیاست خارجی مرکز راهبری برهان آشنا شوید:
تاریخچه مختصر گروه
گروه سیاست خارجی برهان به صورت رسمی از بهار سال ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد در حالیکه مباحثات قرآنی-تاریخی با محور موضوع سیاست خارجی اسلامی توسط برخی از اعضای گروه از سال ۹۲ و با اوج گرفتن پرونده برجام آغاز شده بود و سرانجام با احصای سنن الهی و بررسی روند سور مدنی از منظر سیاست خارجی و … به تدوین نقشه راه اولیه سیاست خارجی حاکمیت اسلامی در سال ۹۸ انجامید. در ادامه نیز با دغدغه طراحی مسیر آموزشی حوزوی در سطح درس خارج به تدوین مدل راهبری اجتهادی فرایند تحقق اسلام بر اساس منطق هدایت پرداخت. با تأسیس مرکز راهبری برهان، اقدامات گروه وارد مرحله جدید و عملیاتی خود شد و با هدف رصد و آشنایی جدی تر با فضای سیاست خارجی، دو پروژه ی تدوین قوانین ثابت سیاست خارجی و تدوین برنامه سیاست خارجی دولت سیزدهم کلید خورد. پروژه ی اول بعد از مدتی تبدیل به طرح اقدام متقابل در برابر ترور سردار شهید سلیمانی شد و در ۱۰ دی ۱۳۹۹ طرح اقدام متقابل در برابر آمریکا عامل اصلی ترور شهید سلیمانی اعلام وصول و وارد فرآیند کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شد. فاز اول پروژه ی دوم که تدوین اولیه ی نظام مسائل و راهبردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود نیز در تیرماه ۱۴۰۰ به پایان رسید و فاز دوم که تدقیق در پروندههای مختلف هست به لطف خدا به زودی آغاز خواهد شد. علاوه بر دو پروژه ی مذکور که با هدف طریقی شناخت صحنه طراحی شد، پروژه دیگری با عنوان مهاجرین و اتباع از حدود دی ماه کلید خورد که تا به امروز توصیف اولیه ی طرح راهبردی قرآن در زمینه ی هجرت و چند مقاله ی علمی پژوهشی بعلاوه ی تلاش برای ابقای طرح مادر ایرانی ها با تدوین بحث نحوه ی انتساب از مادر در فضای فقه شیعی را خروجیهای این پروژه میتوان محسوب کرد.
در حال حاضر بحث تربیت نیروی انسانی و شکل دادن فضای گفتمان سازی و رسانه ای از دغدغه هایی است که توسط گروه میخواهد دنبال شود.
الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام
ما سعی کردیم الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام را بر اساس منطق هدایت تولید کنیم و در آن از مبانی فکری پشتیبان طرحمان -یعنی منطق هدایت و منطق مدیریت اسلامی- شروع کنیم و با امتداد آن مبانی، به گزاره های مرکزی و تصویر مفهومی طرح برسیم. در ادامه تلاش کردیم این مباحث را تا نظام برنامه های علمی و عملی امتداد دهیم و برنامههای علمی، عملیاتی، تهذیبی و پژوهشی را تبیین نمائیم. به قسمت هایی از این الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام اشاره میکنیم:
فرآیند تحقق دین
ما سعی کردیم یک تصویر کلی از فرآیند تحقق دین مورد نظر خود را در ۶ عنوان کلی
کلان مسأله / سئوالات و مسائل اصلی / مدل اقامه و تحقق / پژوهش های راهبردی / پروژه های عملیاتی / خروجی ها
به شما ارائه دهیم: