با گروه تعلیم و تربیت مرکز راهبری برهان آشنا شوید:
تاریخچه مختصر گروه
گروه تعلیم و تربیت برهان به صورت رسمی از بهار سال ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد. البته فعالیت های اعضای گروه، از سال ۹۷ در قالب مباحثات قرآنی و رصد فضای تربیت در سطح کشور آغاز شده بود. سرانجام با جمع بندی رصد صورت گرفته، ایده های محوری برای ایجاد تحول شناسایی شدند و نقاط قوت و ضعف هرکدام جمع بندی شدند. با تأسیس مرکز راهبری برهان، اقدامات گروه وارد مرحله ی عملیاتی شد و با هدف ورود راهبردی به نقاط گلوگاهی فضای تعلیم و تربیت، پروژه آشنایی با سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی طراحی شد. در این پروژه یک گروه هشت نفره کتابهای مطالعات اجتماعی دوره ی ابتدایی را نقد و بررسی کرده و در مرحله ی بعد سند چارچوب تدوین کتاب درسی مطالعات اجتماعی دوره ی ابتدایی و سبک زندگی دوره ی متوسطه و همچنین سند چارچوب تدوین محتوای پیش دبستانی و کتابهای کار و فناوری را نقد بررسی کردند.
یکی از نیازهای مهم گروه، آشنایی با مباحث مقدماتی در حیطه علوم تربیتی، فقه نظام و تحول بود که در قالب دوره ی فشرده ای طراحی و ارائه شد.
یکی از نقاط گلوگاهی برای تحول نظام آموزش و پرورش که تمامی فعالان به اهمیت و ظرفیت آن اذعان دارند مساله تربیت نیروی انسانی و معلم تحول خواه است. پس از بررسی برنامه های مختلف و مجموعه های فعال در این زمینه، برگزاری دوره های تدبر تربیتی در قرآن در دانشگاه فرهنگیان محور کار قرار گرفت.
اولین دوره ی آن در ماه مبارک رمضان برگزار شد. در این دوره بیش از ۵۰۰ نفر ثبت نام کردند که برای ایشان ۲۷ سوره بر اساس سیر نزول ارائه شد و در پایان از سوی نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان گواهی صادر شد. به دلیل استقبال مخاطبین از این دوره، دوره مربی قرآنی پیشرفته نیز طراحی و اجرا شد که در آن دوره مقدمات تدبر، تدبر تربیتی، نگاه مساله محور و آشنایی با نظام تعلیم در قرآن از جمله عناوینی بود که ارائه شد.
با توجه به محتوای سند تحول و محتواهای تولید شده در این زمینه، یکی از خلاءهای مهم، مبانی متقن و مبتنی نظام تعلیم در قرآن است. پروژه سند نظام تعلیم در قرآن آغاز شد و نسخه اولیه آن در دوره مربی قرآنی پیشرفته ارائه گردید.
در حال حاضر تکمیل سند قرآنی محتوای درسی، تدوین درسنامه دوره مربی قرآنی، طراحی دوره مطالعاتی جامع برای طلاب علاقه مند به تعلیم و تربیت در سطح خارج ، تربیت نیروی انسانی و شکل دادن فضای گفتمان سازی و رسانه ای از جمله برنامه های آینده گروه می باشد.
الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام
ما سعی کردیم الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام را بر اساس منطق هدایت تولید کنیم و در آن از مبانی فکری پشتیبان طرحمان -یعنی منطق هدایت و منطق مدیریت اسلامی- شروع کنیم و با امتداد آن مبانی، به گزاره های مرکزی و تصویر مفهومی طرح برسیم. در ادامه تلاش کردیم این مباحث را تا نظام برنامه های علمی و عملی امتداد دهیم و برنامههای علمی، عملیاتی، تهذیبی و پژوهشی را تبیین نمائیم. به قسمت هایی از این الگوی راهبری اجتهادی فرآیند فهم و تحقق اسلام اشاره میکنیم:
فرآیند تحقق دین
ما سعی کردیم یک تصویر کلی از فرآیند تحقق دین مورد نظر خود را در ۷ عنوان کلی
کلان مسأله / سئوالات و مسائل اصلی / مدل اقامه و تحقق / پژوهش های بنیادین / پژوهش های راهبردی / پروژه های عملیاتی / خروجی ها
به شما ارائه دهیم: